Zonnepanelen voor meer huurders in Zeist


Zonnepanelen voor meer huurders in Zeist

Afgelopen donderdag 23 augustus hebben Woongoed Zeist, de RK woningbouwvereniging en Wocozon een handtekening onder een plan gezet om meer daken van zonnepanelen te voorzien.
Braken we deze zomer warmte na warmte record, ook over de hoeveelheid zon hadden we niets te klagen. En met zonnepanelen op je dak geniet je nog veel meer van de zonnestralen. Want zonnestroom is niet alleen duurzaam, het levert ook een besparing in de portemonnee op. Reden voor woningcorporaties Woongoed Zeist en de RK Woningbouwvereniging om te investeren in zonnepanelen.

Meer daken die stoom opleveren
De corporaties zijn blij met de samenwerking met Wocozon: “Je dak voorzien van zonnepanelen is een flinke investering, die zich pas jaren later terugbetaalt. Voor veel mensen is dat niet haalbaar. Wij willen onze huurders tóch van zonnestroom laten profiteren. Daarom doen wij de investering, waarna huurders een maandelijks bedrag van € 2,- per paneel betalen (op een dak kunnen 6 tot 10 zonnepanelen). Dat bedrag is stukken lager dan de kostenbesparing die de panelen opleveren. Zo kan er jaarlijks makkelijk € 250,- bespaard worden. En profiteren de huurders dus al vanaf dag één van de zonnestroom.” Wocozon werkt veel samen met woningcorporaties en zorgt voor de aanvragen en installatie van zonnepanelen.

Niet alle daken zijn geschikt
Betekent dat zonnestroom voor álle huurders in Zeist? “Nee helaas. De zonnepanelen moeten wel voldoende stroom opleveren. De corporaties kijken welke woningen in aanmerking komen. Zo moet het dak een gunstige ligging hebben ten opzichte van de zon en moet de woning (en het dak) niet in de nabije toekomst worden opgeknapt. Ook kunnen we niet overal tegelijk zonnepanelen aanbrengen.” Huurders die in aanmerking komen voor zonnepanelen hoeven niets te doen, maar ontvangen vanzelf bericht van de RK woningbouwvereniging. Laat de zon dus maar veelvuldig schijnen!