Omlaag die meter, gaat u de uitdaging aan?


Op 10 oktober 2018 gaf wethouder Catsburg van Duurzaamheid het officiële startschot voor de energiebesparingscampagne ‘Omlaag die Meter’. Met deze campagne daagt Mijn Groene Huis bewoners in Zeist uit om in een jaar tijd 10% van hun energie te besparen. Niet met grote investeringen, maar met kleine maatregelen en nieuwe gewoontes.

 


Hoe doet u mee

U geeft zich op via de website www.omlaagdiemeter.nu en u ontvangt elke week energiebesparende tips en u maakt kans op een gratis energiebox, met allerlei artikelen. Geef bij uw aanmelding ook aan bij welke woningbouwvereniging u huurt, want wij belonen het complex met de meeste aanmeldingen.

 

Gaat u de uitdaging aan?

Door onze complexen uit te dagen de competitie met elkaar aan te gaan. De huurders van het complex met de meeste aanmeldingen (uiteraard naar verhouding) belonen wij over een jaar met een energiebesparend cadeautje.

 

Vrijdag 15 februari is WARME TRUIENDAG

Zet de verwarming lager en trek je favoriete warme trui aan op deze dag! Dit jaar doen we in Zeist actief mee. Elk jaar doen honderdduizenden Nederlanders mee. Want wist u dat we met éen graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? En als we dit allemaal samen doen kunnen we op éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. Als we elke elke dag Warmetruiendag vieren, dan besparen we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam! Samen hebben we dus impact, en dát is waar we met Warmetruiendag voor gaan.

Warmetruiendag zet energiebesparing – en de belangrijkste factor daarbij: wijzelf, de mens – in het zonnetje. Warmetruiendag is hét moment in het jaar om stil te staan bij ons energiegedrag en onze energiebesparingssuccessen, slimme innovaties en alledaagse duurzame oplossingen met elkaar te delen. Want samen energie besparen, geeft energie!

En dit past natuurlijk uitermate goed in de campagne ‘omlaag die meter’!