Laatste omruildagen voor gratis ledlampen


Laatste omruildagen voor gratis ledlampen

Tot en met 1 december aanstaande kunnen huurders in ruil voor nog werkende gloei- en halogeenlampen maximaal drie gratis ledlampen krijgen. Dit kan alleen tijdens de omruildagen van Mijn Groene Huis in het Energiecentrum aan de Slotlaan 300.

Omruilen kan nog op:
vrijdag 27 november van 13.00 tot 17.00 uur 
zaterdag 28 november van 12.00 tot 16.00 uur
dinsdag 1 december van 13.00 tot 17.00 uur

De waardebon voor de aanschaf van ledlampen met korting kan tot en met 1 december worden besteed bij Kesler, Praxis of Expert Den Dolder.

Foto gemaakt door Mel Boas

Op dit moment hebben 1.350 huishoudens van de omruilactie gebruik gemaakt. Dat levert in heel Zeist een besparing op van bijna 100.000 kilowattuur aan stroom. In geld uitgedrukt besparen de 1.350 gezinnen samen ruim 21,5 duizend euro. Voor wie nog niet heeft deelgenomen en nog gloei- en halogeenlampen in gebruik heeft, zijn er nog lampen beschikbaar.

Ledlampen zijn bijna 10 keer zo zuinig als gloei- en halogeenlampen. Toch zijn in de meeste woningen nog volop gloei- en halogeenlampen in gebruik. Omdat mensen het zonde vinden om ze weg te gooien. Of omdat ze niet weten welke ledlamp ze moeten kopen. Als je een veelgebruikte gloeilamp vervangt door een even sterke ledlamp, bespaar je per jaar ongeveer 10 euro aan stroom. Op laten branden is dus niet verstandig. Een ledlamp verdien je binnen een jaar terug via je energierekening. De omruilactie maakt het nog eens extra aantrekkelijk.

De omruilactie Heel Zeist kiest voor LED is een actie van Mijn Groene Huis in het kader van de meerjarige campagne Omlaag Die Meter. Met deze campagne wil Mijn Groene Huis bewoners helpen met energie besparen via kleine maatregelen en nieuwe gewoontes. De actie is in samenwerking met de gemeente Zeist, Woongoed Zeist en RK Woningbouwvereniging Zeist tot stand gekomen.
Zie voor meer informatie www.omlaagdiemeter.nu/led