U gaat verhuizen, hoe werkt de opzegging van uw huur:

  • U vult het Huuropzeggingsformulier RKZeist in en levert dat bij ons in (per post, aan de balie of per e-mail).
  • U hebt een opzeggingstermijn van 1 maand.
  • U mag de huur op ieder moment van de maand opzeggen, zolang de laatste huurdag maar niet in het weekend of op een feestdag valt.
  • Alle personen die het huurcontract hebben ondertekend, moeten ook voor de opzegging tekenen.
  • U ontvangt van ons een bevestiging van uw huuropzegging, en stellen direct een datum en tijdstip voor waarop wij de voorcontrole bij u uit willen voeren.

Bij de voorcontrole wordt er samen met u gekeken of er eventueel gebreken zijn die door u hersteld moeten worden en welke eventueel zelf aangebrachte voorzieningen verwijderd moeten worden, overgenomen zullen worden, of mogen blijven zitten. We spreken samen af hoe u de woning op de laatste huurdag zal opleveren.

Tijdens de voorcontrole maken we ook direct een afspraak met u voor de nacontrole (de oplevering van de woning). Op deze datum moet u de eventuele aanpassingen in de woning hebben verricht, de woning leeg en schoon hebben gemaakt en levert u ook de sleutels in. Laat u de woning niet schoon of leeg achter, dan kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

 

Nieuwe huurders komen kijken

Na de voorcontrole bieden wij uw woning aan op WoningNet. Uiteindelijk komt daar een kandidaat uit die uw huidige woning krijgt aangeboden. Deze potentiele nieuwe huurder wil de woning uiteraard ook nog even van binnen zien. Daarvoor geven wij deze kandidaat uw telefoonnummer, zodat ze een afspraak met u kunnen maken voor een bezichtiging. Alleen kandidaten die aan alle voorwaarden voldoen, mogen gaan kijken. Als u twijfelt of de persoon die bij u aan de deur staat wel degene is die voor uw woning in aanmerking komt, neem dan gerust contact op met ons kantoor via telefoonnummer 030-698 50 30.

Spullen ter overname

U hebt misschien een mooie laminaatvloer liggen of precies op maat gemaakte gordijnen. U hebt er in uw nieuwe huis niets aan en wil deze spullen het liefste ter overname aanbieden. Want eruit halen en weggooien is ook zonde.

Het overnemen van spullen is een zaak tussen de huidige en nieuwe huurder. Hier bemoeit de R.K. Woningbouwstichting zich niet mee. De algemene regel is dat als de nieuwe huurder de spullen niet wil overnemen, het de verantwoording van de huidige huurder is om deze spullen uit de woning te halen.

In sommige gevallen is er nog geen nieuwe huurder bekend als uw verhuisdatum dichterbij komt. In deze gevallen kunt met onze woonconsulente overleggen of u spullen in de woning mag achterlaten.